Hoe was 2020 voor Anker Pallets? In dit artikel praten wij u bij over onze nieuwe koers, onze COVID-19 maatregelen, onze rol in de circulaire economie en ons nieuwe recordaantal verkochte pallets.


Inmiddels werken wij al 25 jaar met een passie voor pallets. Letterlijk de drager van het logistieke proces. We weten, na al die jaren, goed waar we over praten, welke rol wij als palletleverancier vervullen en hoe we onze klanten extra ontzorgen bij hun logistieke vraagstukken. Het verschil maken wij door het onbegrensd meedenken en meewerken met de klant. Dit meedenken en het fungeren als een verlengstuk van de klant maakt ons uniek in deze mooie industrie. De (logistieke) wereld blijft veranderen, hoe blijven wij als palletleverancier bij de tijd? Dit doen we met een frisse wind, zo hebben we een nieuwe algemeen directeur, Stephan Kuijken, die we eerder dit jaar aan u voor hebben gesteld in dit artikel. Sommigen dingen blijven hetzelfde, zo blijft onze focus gericht op samenwerkingen en het acteren als verlengstuk van onze klanten. Ook blijft ons credo; afspraak is afspraak. Hiermee doelen wij op de garantie dat wij al uw vrachten schadeloos vervoeren en opslaan zoals.


Hoe gaan wij om met corona?

Wat een bijzonder jaar. Vol nieuwe uitdagingen, voor iedereen, en daarmee ook voor de hout- en palletindustrie (hierover schreven wij eerder een artikel deze lees je hier. Op het gebied van personeel, bezetting, het aantal pallets en de beschikbaarheid bracht dit jaar unieke uitdagingen met zich mee. We waren er vroeg bij, en hebben ons voorbereid op verschillende manieren. Zo hebben wij voornamelijk gekeken naar de sorteerlijnen, de bezetting van onze FTE’s en denken wij mee over wat de maatregelen voor onze branche betekenen en hoe wij onze klanten hierin kunnen ondersteunen. Dankzij deze acties kunnen wij met trots zeggen dat onze pallets beschikbaar blijven voor onze klanten en dat wij hen ondersteunde waar mogelijk.


Circulaire economie en pallets

Laten we, ook in dit jaar, de andere crisis niet vergeten; het milieu. De circulaire economie is voor ons, sinds de oprichting van Anker Pallets, ontzettend belangrijk. Wij geloven in het hergebruiken van producten, en in ons geval het hergebruiken van pallets. Onze bijdrage aan de circulaire economie draagt de naam Anker Care. Wij kopen oude, kapotte pallets op en deze geven wij nieuw leven. Met onze vakkundige mensen veranderen wij deze afgedankte europallets weer naar eerste keus pallets. Dat is volgens ons toch het grootste voordeel van houten pallets, ze zijn, met de juiste vakkundigheid bijna oneindig te repareren. Dit scheelt in de prijs, is beter voor het milieu en de kwaliteit blijft hetzelfde. De oprichter van Anker Pallets beweerde zelfs dat deze pallets beter zijn, aangezien ze beter ingedroogd zijn en er aan deze pallets meer persoonlijke aandacht besteed is. Een mooie gedachte die wij sinds de oprichting koesteren.


Nieuw record: drie miljoen pallets

Dit jaar was een uitdaging, maar het was niet alleen maar slecht. We hebben meer dan drie miljoen pallets verkocht. Dit komt doordat er meer besteld wordt en wij naast regionaal ook steeds meer landelijk én internationaal klanten bedienen. Dit betekend dat wij, ook dit jaar, blijven groeien en consistente kwaliteit leveren. Wij danken dit mede aan onze werknemers, die enthousiast en gemoedelijk blijven, aan ons servicegericht handelen en het snel kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen van de markt en de wensen van onze klanten.


Namens iedereen bij de Anker Pallets Groep wensen wij u en uw dierbaren veel gezondheid, fijne feestdagen en een succesvol 2021.

Bel ons Mail