Wat zijn epal Europallets?

Europallets zijn de meest gebruikte pallets in Europa en worden voornamelijk gebruikt voor het opslaan of vervoeren van producten. Wat een pallet een Europallet maakt is het EPAL keurmerk, dit keurmerk krijg je alleen als je voldoet aan de normen van de European Pallet Association. Deze normen zijn streng en bewaken de kwaliteit, Europallets hebben een afmeting van 80 bij 120 centimeter en vier open zijden waardoor ze makkelijk te vervoeren zijn met een pompwagen. De draagkracht moet 1500 kg zijn en het hout moet uit midden Europa komen.


Gebruik van Europallets?

Europallets blijven zichzelf uit betalen, omdat ze van zo’n hoge kwaliteit zijn kunnen ze meerdere keren gebruikt en bijna oneindig gerepareerd worden. De pallets worden ingekocht vanuit Europa en worden bij binnenkomst gecontroleerd. Voor export binnen en buiten Europa zijn Europallets ook geschikt dankzij de ISPM-15 normering. Een voorwaarde is dat de Europallets een Heat Treatment (HT) behandeling krijgen. Dankzij deze hittebehandeling worden alle organismen in het hout gedood zodat zij niet meereizen met de Europallet. Europallets kun je dus altijd exporteren in het binnen en buitenland.


Kort samengevat:

  • EPAL-keurmerk
  • Midden-Europees vurenhout
  • Draagkracht van 1.500 kg
  • Geschikt voor vervoer met een pompwagen
  • Nieuwe europallets
  • ISPM-15 normering: export binnen en buiten Europa


Bent u op zoek naar europallets? neem dan contact met ons op, wij hebben zowel nieuwe als gebruikte europallets voor een scherpe prijs.

Bel ons Mail