Door het escalerende conflict tussen Oekraïne en Rusland is de logistieke wereld, van de hout- en palletindustrie, de laatste dagen drastisch veranderd. Ook de sancties die Rusland en Belarus opgelegd hebben gekregen gaan een grote rol spelen in onze sector. We hebben gesproken met diverse betrouwbare Nederlandse en buitenlandse producenten van nieuwe pallets. Onze gezamenlijke conclusie is dat 75% van nieuw hout en nieuwe, maar ook gebruikte, pallets uit de getroffen gebieden komt. Ook wordt het transport vanuit Oost Europa met de dag slechter, schaarser en duurder. Dit maakt de situatie, ook voor onze sector, extra lastig.


Wij blijven leveren

Ook in Oekraïne is de sector. Zagerijen zijn verlaten en volgeladen vrachtwagens en containers blijven in de haven staan. Gelukkig hebben we een goede spreiding van inkoopkanalen waardoor wij niet direct geraakt worden door deze tragische conflicten. Momenteel blijven we aan uw vraag voldoen en kunt u rekenen op de leverantie die u van ons gewend bent. Wij doen er alles aan om onze bestaande klanten te bedienen en deze genieten bij ons, vanzelfsprekend, voorrang.


vraag en aanbod

De markt raakt echter totaal in onbalans qua vraag en aanbod van zowel nieuwe- als gebruikte pallets. De overige hout producerende landen, met name Scandinavië, Duitsland en de Baltische Staten kunnen naar verwachting maar een klein deel van dit volume opvangen. Wij houden de markt nauwlettend in de gaten en zullen de prijzen wekelijks aanpassen aan de noodzakelijke marktsituatie.


Benieuwd naar hoe wij met u mee kunnen denken? dan kunt u op reguliere werktijden bellen naar +31 413 355100 of terecht bij Ron van Beers via Ron@ankerpallets.nl

Bel ons Mail